P

Tony Revolori, 27

Neděle, 28. duben 1996
Spojené státy

Biografie

6

Asteroid City
Wes Anderson

6596.57574

Asteroid City, 2023, celovečerní, 104', US

Asteroid City by bylo zcela nezajímavým flekem na mapě, kdyby na něj před lety nedopadl meteorit, který tu vyhloubil dolík. Poblíž vzniklo svérázné městečko, které hostí pravidelná setkání výjimečných mladých lidí a jejich rodičů, kteří tu mají poměřit síly, pobavit se a ujistit se, že na tu genialitu nejsou sami. Vytržení ze všední reality zejména ocení relativně čerstvý vdovec se čtyřmi mimořádnými dětmi a tchánem, jenž mu dosud nepřišel na chuť. Podobně je na tom i filmová hvězda Midge Campbellová, jejíž geniální dcera má víc sebevědomí než ona. I další účastníci jsou svým způsobem velmi unikátní a do pouště dorazili s nadšením a touhou po dobrodružství. Už takováto sešlost by stačila k tomu, aby si Asteroid City zasloužilo zvýšenou pozornost. Na přední stránky všech světových periodik se městečko dostane díky „blízkému setkání třetího druhu“, k němuž dojde během akce. A než se zjistí, co se tu to vlastně stalo, musí tu všichni zůstat a chtě nechtě navazovat vztahy nejrůznější povahy.

RežieWes Anderson

ScénářWes Anderson

ProdukceWes Anderson, Jeremy Dawson a Steven Rales

Hrají Tom Hanks, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Tilda Swinton, Adrien Brody,a další

9

Spider-Man: Bez domova Spider-Man: No Way Home
Jon Watts

9818.29371

Spider-Man: Bez domova / Spider-Man: No Way Home, 2021, celovečerní, 148', US

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů.

RežieJon Watts

ScénářChris McKenna a Erik Sommers

ProdukceKevin Feige a Amy Pascal

Hrají Tom Holland (Peter Parker), Zendaya Coleman (MJ), Marisa Tomei (May Parker), Jacob Batalon (Ned Leeds), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange),a další

6

Spider-Man: Homecoming
Jon Watts

6737.49273

Spider-Man: Homecoming, 2017, celovečerní, 133', US

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité.

RežieJon Watts

ScénářJohn Francis Daley a Jonathan M. Goldstein

Hrají Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man), Marisa Tomei (teta May), Zendaya Coleman (Michelle), Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man), Tony Revolori (Flash Thompson),a další

Table 19
Jeffrey Blitz

545.82640

Table 19, 2016, celovečerní, 87', US

Bývalá hlavní družička Eloise (Anna Kendricková) – která byla zbavena své funkce poté, co jí ženichův svědek bez velkých cirátů poslal kopačky formou textové zprávy – se přesto rozhodne s hlavou hrdě vztyčenou zúčastnit svatby své nejstarší kamarádky. Zde je společně s podivnou směsicí neznámých svatebčanů usazena ke stolu na konci tanečního sálu, na který všichni jednoduše zbyli. Většina z nich totiž měla jen s lítostí odmítnout pozvání a poslat pěkný dárek ze seznamu. Jakmile však tajemství všech začnou vyplouvat na povrch, Eloise se od osazenstva stolu číslo 19 dozví pár zajímavých věcí. Přátelství – a někdy i láska – se může zrodit za těch nejnepříznivějších okolností.

RežieJeffrey Blitz

ScénářJay Duplass a Mark Duplass

Hrají Anna Kendrick (Eloise), Amanda Crew, Lisa Kudrow, Wyatt Russell, Stephen Merchant,a další