P

Diego García

Brazílie

Biografie

Naše doba Nuestro tiempo
Carlos Reygadas

786.86256

Naše doba / Nuestro tiempo, 2018, celovečerní, 177', DK/FR/DE/MX/SE

V Post Tenebras Lux zachytil Carlos Reygadas osudy mladé rodiny, která se z města odstěhovala na venkov. Postavy filmu Naše doba mají vlastní ranč a léta se úspěšně věnují odchovu a výcviku býků, i oni se ale střetnou s realitou existence, kterou si vysnili. Juan a Ester mají velmi otevřený vztah a oba se pravidelně věnují mimomanželskému sexu, o svých zážitcích pak otevřeně hovoří. Když se Ester začne scházet s mužným Philem manželovi za zády, Juan si začíná uvědomovat, že není schopen dostát vlastním nárokům. Bolestivou partnerskou krizi pak sledujeme pro Reygadase typicky vycizelovanou optikou, využívající všeobjímajících perspektiv i těch nejsubjektivnějších pohledů.

RežieCarlos Reygadas

ScénářCarlos Reygadas

ProdukceJaime Romandia

Hrají Carlos Reygadas, Natalia López, Rut Reygadas, Eleazar Reygadas,a další

Wildlife
Paul Dano

616.89480

Wildlife, 2018, celovečerní, 105', US

Herecká ikona nejen amerických nezávislých filmů Paul Dano debutuje coby režisér adaptací stejnojmenného románu o přemýšlivém chlapci Joeovi, jehož dospívání v Montaně 60. let minulého století je poznamenané fatální manželskou krizí rodičů, ženy v domácnosti Jeanette a zaměstnance golfového hřiště Jerryho.

RežiePaul Dano

ScénářPaul Dano a Zoe Kazan

ProdukceAlex Saks, Jake Gyllenhaal, Paul Dano a Oren Moverman

Hrají Carey Mulligan (Jeanette Brinson), Jake Gyllenhaal (Jerry Brinson), Ed Oxenbould (Joe Brinson), Bill Camp (Warren Miller), Blaine Maye,a další

Neonový býk Neon Bull
Gabriel Mascaro

556.88880

Neonový býk / Neon Bull, 2015, celovečerní, 101', BR/NL/ES/UY

Pohledný kovboj Iremar, tanečnice Galega a její malá dcera Cacá žijí v divokém a smyslném světě brazilského rodea. Domovem provizorní rodiny je náklaďák, ve kterém převážejí býky na další štace. Životy lidí a zvířat se na brazilském venkově prolínají v živočišné směsi vášně a naděje. Skrz prach a pot tvrdé práce probleskují sny o budoucnosti, barevné a zářivé jako mytický Neonový býk.

RežieGabriel Mascaro

ScénářGabriel Mascaro

Hrají Juliano Cazarré (Iremar), Maeve Jinkings (Galega), Vinícius de Oliveira (Júnior), Josinaldo Alves (Mário), Roberto Berindelli (Fazendeiro),a další