P

Roman Mitichyan, 45

Pondělí, 4. září 1978
Arménie

Biografie

8

Vice
Adam McKay

8697.26561

Vice, 2018, celovečerní, 132', US

Životopisné drama sleduje vzestup bývalého viceprezidenta Spojených států Dicka Cheneyho na jednu z nejvyšších politických příček světa. Cheneyho cesta začala na pozici obyčejného úředníka, který se za podpory své ženy Lynne dostal až po bok amerického prezidenta George W. Bushe. Jednoho z nejmocnějších mužů světa hraje Christian Bale, který pro tuto roli opětovně prošel výjimečnou fyzickou proměnou.

RežieAdam McKay

ScénářAdam McKay

ProdukceBrad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Megan Ellison, Kevin J. Messick, Will Ferrell a Adam McKay

Hrají Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Jesse Plemons,a další

Týpci a zbraně War Dogs
Todd Phillips

747.16257

Týpci a zbraně / War Dogs, 2016, celovečerní, 114', US

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou.

RežieTodd Phillips

ScénářTodd Phillips, Stephen Chin a Jason Smilovic

Hrají Miles Teller (David Packouz), Jonah Hill (Efraim Diveroli), Ana de Armas (Iz), Shaun Toub (Marlboro), JB Blanc (Bashkim),a další