P

Brian Tyler

Spojené státy

Biografie

Rychle a zběsile 10 Fast X
Louis Leterrier

Rychle a zběsile 10 / Fast X, 2023, celovečerní, 129', US

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt.

RežieLouis Leterrier

ScénářJustin Lin a Dan Mazeau

ProdukceJustin Lin a Neal H. Moritz

Hrají Vin Diesel, Tyrese Gibson, Sung Kang, Christopher Brian Bridges, Michelle Rodriguez,a další

Super Mario Bros. ve filmu The Super Mario Bros. Movie
Aaron Horvath, Michael Jelenic

Super Mario Bros. ve filmu / The Super Mario Bros. Movie, 2023, celovečerní, 92', JP/US

Instalatér Mario (Chris Pratt) se vydává do podzemního labyrintu společně s jeho bratrem Luigim (Charlie Day), aby zachránili zajatou princeznu Peach (Anya Taylor- Joy). Na jeho cestě skrz Houbové království na něj budou čekat nejrůznější překážky. Z hrdinné mise se nakonec vyklube záchrana celého světa.

RežieAaron Horvath a Michael Jelenic

ScénářMatt Fogel

ProdukceChristopher Meledandri

Hrají Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black, Seth Rogen, Keegan-Michael Key,a další

Kdo mi jde po krku Those Who Wish Me Dead
Taylor Sheridan

526.06259

Kdo mi jde po krku / Those Who Wish Me Dead, 2021, celovečerní, CA/US

Svědek brutální vraždy se ocitne v Montanské divočině pronásledován dvojicí bratrských zabijáků s odborníkem na přežití, jehož úkolem je chránit ho. Jenže bratrští zabijáci nejsou to jediné, co jim dělá problémy, je to i lesní požár, který postupně mění místo v ohnivou past.

RežieTaylor Sheridan

ScénářTaylor Sheridan, Michael Koryta a Charles Leavitt

ProdukceAaron L. Gilbert, Kevin Turen, Steven Zaillian, Taylor Sheridan a Garrett Basch

Hrají Angelina Jolie, Jon Bernthal, Nicholas Hoult, Aidan Gillen, Tyler Perry,a další

Rychle a zběsile 9 F9
Justin Lin

425.25958

Rychle a zběsile 9 / F9, 2021, celovečerní, 145', US

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět.

RežieJustin Lin

ScénářChris Morgan a Daniel Casey

ProdukceNeal H. Moritz, Vin Diesel a Clayton Townsend

Hrají Vin Diesel, Lucas Black, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez,a další

Krvavá nevěsta Ready or Not
Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

676.98964

Krvavá nevěsta / Ready or Not, 2019, celovečerní, 95', US

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané.

RežieMatt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett

ProdukceBradley J. Fischer, William Sherak, James Vanderbilt a Tripp Vinson

Hrají Samara Weaving (Grace), Mark O'Brien (Alex Le Domas), Andie MacDowell (Becky Le Domas), Adam Brody (Daniel Le Domas), Henry Czerny (Tony Le Domas),a další

3

Mumie The Mummy
Alex Kurtzman

3545.41534

Mumie / The Mummy, 2017, celovečerní, 100', US

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka.

RežieAlex Kurtzman

ScénářJon Spaihts a Billy Ray

Hrají Tom Cruise (Nick Morton), Russell Crowe (Dr. Henry Jekyll), Sofia Boutella (Ahmanet), Annabelle Wallis (Jenny Halsey), Jake Johnson (seržant Vail),a další

Rychle a zběsile 8 The Fate Of The Furious
F. Gary Gray

676.66756

Rychle a zběsile 8 / The Fate Of The Furious, 2017, celovečerní, CA/FR/JP/WS/US

Velmi nečekané věci se budou odehrávat v osmém díle série Rychle a zběsile. Proti „rodině" bude stát nejen velmi schopná a nebezpečná hackerka, ale zcela překvapivě také jeden z jejích členů.

RežieF. Gary Gray

Hrají Vin Diesel (Dominic Toretto), Dwayne Johnson (Hobbs), Jason Statham (Deckard Shaw), Charlize Theron (Cipher), Kurt Russell (Mr. Nobody),a další

2

Podfukáři 2 Now You See Me 2
Jon Murray Chu

2636.43346

Podfukáři 2 / Now You See Me 2, 2016, celovečerní, 115', US

Špičkoví iluzionisté ze skupiny ČTYŘI JEZDCI [Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan] se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin.

RežieJon Murray Chu

ScénářEd Solomon

Hrají Mark Ruffalo (Dylan Rhodes), Jesse Eisenberg (J. Daniel Atlas), Lizzy Caplan (Lula), Woody Harrelson (Merritt McKinney), Dave Franco (Jack Wilder),a další

7

Avengers: Age of Ultron
Joss Whedon

7737.37666

Avengers: Age of Ultron, 2015, celovečerní, 150', US

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů.

RežieJoss Whedon

ScénářJoss Whedon

Hrají Scarlett Johansson (Natascha Rommanoff/Black Widow), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Paul Bettany (Vision), Elizabeth Olsen (Scarlet Witch),a další