P

Michaela Coel

Velká Británie

Biografie

6

Black Panther: Wakanda nechť žije Black Panther: Wakanda Forever
Ryan Coogler

6596.78367

Black Panther: Wakanda nechť žije / Black Panther: Wakanda Forever, 2022, celovečerní, 161', US

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda.

RežieRyan Coogler

ScénářJoe Robert Cole a Ryan Coogler

ProdukceKevin Feige a Nate Moore

Hrají Letitia Wright (Shuri), Lupita Nyong'o (Nakia), Winston Duke (M'Baku), Angela Bassett (Ramonda), Danai Gurira (Okoye),a další

Můžu tě zničit I May Destroy You
Sam Miller, Michaela Coel

728.1

Můžu tě zničit / I May Destroy You, 2020, série, 365', GB/US

Odvážné, otevřené a provokativní drama od scénáristky Michaely Coelové, která je zároveň představitelkou hlavní role, pojednává o principu dobrovolnosti sexu v dnešní době. Seriál odehrávající se v Londýně, kde lze dosáhnout kýženého uspokojení prostřednictvím pouhé aplikace, vypráví příběh Arabelly (Coelová), bezstarostné a sebejisté Londýňanky, která má partu skvělých kamarádů, nového přítele z Itálie a vzkvétající spisovatelskou kariéru. Když jí však sexuální napadení v nočním klubu převrátí život vzhůru nohama, mladá žena je nucena všechno přehodnotit – svou kariéru, vztah s přáteli a dokonce i s rodinou. Zatímco se Arabella snaží vyrovnat s tím, co se jí přihodilo, vydává se na bolestnou a místy i zábavnou cestu sebepoznání. Ta ji zavede na překvapivá místa – a ke kontroverzním závěrům.

RežieSam Miller a Michaela Coel

ScénářMichaela Coel

ProdukceSimon Maloney

Hrají Michaela Coel, Weruche Opia, Paapa Essiedu, Aml Ameen, Sarah Niles,a další