P

Oliver Jackson-Cohen, 37

Pátek, 24. říjen 1986
Velká Británie

Biografie

9

Temná dcera The Lost Daughter
Maggie Gyllenhaal

9596.79486

Temná dcera / The Lost Daughter, 2022, celovečerní, 121', GR/IL/GB/US

Na dovolené u moře ji silně zaujme mladá matka. Jejich setkání jí ale připomene dávná tajemství, a tak začne rychle jít do tuhého.

RežieMaggie Gyllenhaal

ScénářMaggie Gyllenhaal

ProdukceMaggie Gyllenhaal, Osnat Handelsman-Keren, Talia Kleinhendler a Charles Dorfman

Hrají Olivia Colman, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard, Jessie Buckley, Paul Mescal,a další

5

The Haunting
Mike Flanagan, Ciarán Foy

5827.3

The Haunting, 2020, série, 419', US

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství.

RežieMike Flanagan a Ciarán Foy

ScénářMike Flanagan

Hrají Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Catherine Parker,a další

Neviditelný The Invisible Man
Leigh Whannell

727.172

Neviditelný / The Invisible Man, 2020, celovečerní, 124', AU/US

Když Cecilia (Elisabeth Moss) pochopila, že chodí s psychopatem, bylo už pozdě. Izolovaná v luxusním sídle majetnického vynálezce si uvědomí, že má-li přežít, musí utéct. To se jí podaří, a když se od expartnerova právníka dozví, že ten její odchod neunesl a spáchal sebevraždu, po letech se může znovu konečně svobodně nadechnout. Navíc je bohatá, protože bývalý přítel jí asi ve zvráceném gestu odkázal obrovský majetek. Tak proč je i dál tak neklidná? Proč má pořád nervy na pochodu? Proč se kolem ní dějí věci, jež nedokáže vysvětlit a které mají čím dál děsivější průběh a důsledek? Existují jen dvě alternativy. Buď se Cecilia regulérně zbláznila, nebo se v její blízkosti pohybuje někdo, kdo je doslova neviditelný a má jediný cíl – připravit ji o všechno, na čem jí v životě kdy záleželo. Jenže jak můžete bojovat s protivníkem, kterého nevidíte a který možná navíc existuje jen ve vaší hlavě?

RežieLeigh Whannell

ScénářLeigh Whannell

ProdukceJason Blum a Kylie Du Fresne

Hrají Elisabeth Moss (Cecilia Kass), Oliver Jackson-Cohen (Adrian Griffin), Storm Reid (Sydney Lanier), Aldis Hodge (James Lanier), Harriet Dyer (Emily Kass),a další