P

Alfred Molina, 70

Neděle, 24. květen 1953
Velká Británie

Alfred Molina, rodným jménem Alfredo Molina (* 24. května 1953, Paddington, Londýn, Anglie, Spojené království) je britsko-americký herec španělsko-italského původu. Jedná se o všestranného umělce, který umí dobře zahrát všechny herecké žánry a polohy, od shakespearovských dramatických rolí až po role záporné.

Biografie

9

Spider-Man: Bez domova Spider-Man: No Way Home
Jon Watts

9818.29371

Spider-Man: Bez domova / Spider-Man: No Way Home, 2021, celovečerní, 148', US

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů.

RežieJon Watts

ScénářChris McKenna a Erik Sommers

ProdukceKevin Feige a Amy Pascal

Hrají Tom Holland (Peter Parker), Zendaya Coleman (MJ), Marisa Tomei (May Parker), Jacob Batalon (Ned Leeds), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange),a další

5

Ledové království II Frozen II
Chris Buck, Jennifer Lee

5696.87764

Ledové království II / Frozen II, 2019, celovečerní, 103', US

Anna, Elsa, Kristoff, Olaf and Sven leave Arendelle to travel to an ancient, autumn-bound forest of an enchanted land. They set out to find the origin of Elsa's powers in order to save their kingdom.

RežieChris Buck a Jennifer Lee

ScénářJennifer Lee a Allison Schroeder

ProdukcePeter Del Vecho

Hrají Idina Menzel (Elsa), Josh Gad (Olaf), Kristen Bell (Anna), Evan Rachel Wood (Iduna), Sterling K. Brown (Lieutenant Matthias),a další