P

Denis O'Hare, 62

Středa, 17. leden 1962
Spojené státy

Denis Patrick Seamus O'Hare (* 17. ledna 1962 Kansas City, Missouri, USA) je americký herec známý pro svůj výkon v představeních Take Me Out a Sweet Charity, nebo ve fantasy seriálu Pravá krev, kde si zahrál upíra Russella Edgingtona. Je také znám pro svou roli Larryho Harvey v první sérii American Horror Story - Murder House, za kterou byl nominován na cenu Emmy za vedlejší roli v minisérii nebo filmu pro rok 2012. Do seriálu se vrátil i pro Coven, třetí sérii, kde si zahrál Spaldinga, ve Freak Show Stanleyho a v páté sérii s podtitulem Hotel se ujal role Liz Taylorové.

Biografie

Stehlík The Goldfinch
John Crowley

646.42540

Stehlík / The Goldfinch, 2019, celovečerní, 149', US

Theodoru Deckerovi bylo 13 let, když byla jeho matka zabita při bombovém útoku v newyorském Metropolitním muzeu umění. Tato tragédie změnila celý jeho život a vrhla jej na dlouhou a strhující odyseu provázenou nejen zármutkem a pocitem viny, proměnou a vykoupením, ale i láskou, přátelstvím a světem zločinu. Přes všechnu nepopsatelnou hrůzu si z onoho osudového dne v mysli uchoval jeden výjev skýtající naději… obraz drobného ptáčka přivázaného řetízkem k bidýlku. Stehlíka.

RežieJohn Crowley

ScénářPeter Straughan

ProdukceNina Jacobson

Hrají Ansel Elgort (dospělý Theo Decker), Sarah Paulson (Xandra), Aneurin Barnard (dospělý Boris), Finn Wolfhard (mladý Boris), Nicole Kidman (Mrs. Barbour),a další

Late Night
Nisha Ganatra

576.58070

Late Night, 2019, celovečerní, 102', US

Katherine Newbury je jedinou ženou, které se kdy povedlo po několik let moderovat úspěšnou večerní talkshow. Když je však označena za „ženu, která nenávidí ženy“, rozhodne se urychleně přijmout nezkušenou Molly, která je tak jedinou ženou mezi stávajícími scénáristy. Přijetí Molly možná přišlo pozdě. Hrůzu nahánějící Katherine totiž musí čelit nízké sledovanosti a rozhodnutí stanice nahradit ji za někoho sympatičtějšího, ideálně mladého muže. Molly je odhodlaná dokázat, že práci nezískala jen kvůli svému pohlaví a chce Katherine pomoci a oživit její talkshow a kariéru… Svými činy však docílí větších změn, než původně zamýšlela.

RežieNisha Ganatra

ScénářMindy Kaling

ProdukceBen Browning, Mindy Kaling, Jillian Apfelbaum a Howard Klein

Hrají Emma Thompson (Katherine Newbury), Mindy Kaling (Molly Patel), John Lithgow (Walter Lovell), Hugh Dancy (Charlie Fain), Reid Scott (Tom Campbell),a další