P

Alfre Woodard, 71

Sobota, 8. listopad 1952
Spojené státy

Alfre Ette Woodardová (* 8. listopadu 1952 Tulsa, Oklahoma, USA) je americká herečka a politická aktivistka. Za svoji kariéru získala čtyři ceny Emmy, jeden Zlatý glóbus a tři ceny Screen Actors Guild.

Biografie

3

The Gray Man
Anthony Russo, Joe Russo

3596.54549

The Gray Man, 2022, celovečerní, 122', US

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. 

RežieAnthony Russo a Joe Russo

ScénářJoe Russo, Christopher Markus a Stephen McFeely

ProdukceJoe Russo, Anthony Russo, Joe Roth, Jeff Kirschenbaum a Mike Larocca

Hrají Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Billy Bob Thornton, Jessica Henwick,a další

3

Lví král The Lion King
Jon Favreau

3766.85255

Lví král / The Lion King, 2019, celovečerní, US

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být.

RežieJon Favreau

ScénářJeff Nathanson

ProdukceJon Favreau a Jeffrey Silver

Hrají Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa), James Earl Jones (Mufasa), Billy Eichner (Timon), Keegan-Michael Key (Kamari),a další