P

Anders Danielsen Lie, 45

Pondělí, 1. leden 1979
Norsko

Biografie

Nejhorší člověk na světě Verdens verste menneske
Joachim Trier

757.79690

Nejhorší člověk na světě / Verdens verste menneske, 2021, celovečerní, 121', NO

Brzy třicetiletá Julie stále hledá své místo ve světě a experimentuje, zatímco její starší přítel Aksel by se rád usadil a začal novou životní etapu. Věci se zkomplikují, když zvídavá Julie pronikne na večírek, na kterém potká mladého a okouzlujícího Eivinda... Film na pomezí dramatu a komedie vypráví vtipně, pravdivě a s citem o vztazích a životě v době, kdy můžeme mít téměř nekonečné možnosti, a přesto si připadat jako nejhorší člověk na světě. Za hlavní roli v diváckém hitu festivalu v Cannes si Renate Reinsve odnesla cenu pro Nejlepší herečku.

RežieJoachim Trier

ScénářJoachim Trier a Eskil Vogt

ProdukceThomas Robsahm a Andrea Berentsen Ottmar

Hrají Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo, Hans Olav Brenner, Pål Anders Nordvi,a další

5

22 July
Paul Greengrass

5736.88069

22 July, 2018, celovečerní, 143', IS/NO/US

The true story of the aftermath of Norway's deadliest terrorist attack. On 22 July 2011, 77 people were killed when a far-right extremist detonated a car bomb in Oslo before carrying out a mass shooting at a leadership camp for teens. 22 July uses the lens of one survivor's physical and emotional journey to portray the country's path to healing and reconciliation.

RežiePaul Greengrass

ScénářPaul Greengrass

ProdukceEli Bush, Gregory Goodman, Paul Greengrass a Scott Rudin

Hrají Jonas Strand Gravli (Viljar Hanssen), Thorbjørn Harr (Sveinn Are Hanssen), Anders Danielsen Lie (Anders Behring Breivik), Seda Witt (Lara Rachid), Lars Arentz-Hansen (Security),a další