P

Alfie Allen, 37

Pátek, 12. září 1986
Velká Británie

Alfie Evan Allen, známý zkráceně jako Alfie Allen (* 12. září 1986 Hammersmith, Anglie), je britský herec, který proslul především rolí Theona Greyjoye v seriálu televize HBO Hra o trůny.

Biografie

4

Králíček Jojo Jojo Rabbit
Taika Waititi

4787.98058

Králíček Jojo / Jojo Rabbit, 2019, celovečerní, 108', CZ/NZ/US

Být v nacistické Třetí říši malým blonďatým klukem znamená poměrně dost přímočarou kariéru. Tedy aspoň na jejím začátku. Jedním z prvních kroků je členství v organizaci Hitlerjugend, čili v „Hitlerově mládeži,“ což obnáší trochu vojenského drilu, pálení závadných knih, vyhazování věcí do vzduchu, nenávidění židů a podobné hraní si na vojáčky i na válku. A to v partě se spoustou Hitlerovi též velmi oddaných kamarádů. Smysl a cíl to má jednoduchý: stát se řádným a plnohodnotným nacistou. A tím chce být i desetiletý kluk Jojo (Roman Griffin Davis), kterému v tom pomáhá jeho imaginární přítel, tak trochu nablblý Adolf Hitler (Taika Waititi). Adolf Jojovi radí v různých životních situacích a podporuje jej v jeho správném náckovství. Zlom v Jojově životě nastane v okamžiku, kdy zjistí, že jeho maminka (Scarlett Johansson) ukrývá v podkroví židovskou dívku (Thomasin McKenzie). Od té chvíle musí malý Jojo čelit svému vlastnímu zaslepenému nacismu a s tím mu jeho vymyšlený Hitler už může jen velmi těžko poradit. I když se docela snaží.

RežieTaika Waititi

ScénářTaika Waititi

ProdukceTaika Waititi a Chelsea Winstanley

Hrají Roman Griffin Davis (Jojo), Taika Waititi (Adolf), Scarlett Johansson (Rosie), Thomasin McKenzie (Elsa), Sam Rockwell (Captain Klenzendorf),a další

3

Predátor: Evoluce The Predator
Shane Black

3505.33448

Predátor: Evoluce / The Predator, 2018, celovečerní, 101', US

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu.

RežieShane Black

ScénářShane Black a Fred Dekker

ProdukceJohn Davis

Hrají Yvonne Strahovski (Emily), Olivia Munn (Casey Bracket), Jacob Tremblay (Rory McKenna), Lochlyn Munro (Lieutenant General Marks), Sterling K. Brown (Government Agent),a další