P

Edward Berger

Německo

Biografie

6

Na západní frontě klid All Quiet on the Western Front
Edward Berger

6737.89076

Na západní frontě klid / All Quiet on the Western Front, 2022, celovečerní, 147', DE/US

Protiválečný román „Na západní frontě klid“ od Ericha Maria Remarquea z roku 1928 je jedním z klasických děl světové literatury. Příběh mladého vojáka, který musí čelit hrůzám první světové války a jehož pohled je nám podáván přímo z první ruky, můžeme tentokrát sledovat z pohledu německé perspektivy.

RežieEdward Berger

ScénářLesley Paterson a Ian Stokell

ProdukceDaniel Marc Dreifuss a Malte Grunert

Hrají Daniel Brühl, Albrecht Schuch (Stanislaus Katczinsky), Sebastian Hülk, Devid Striesow, Edin Hasanović,a další

The Terror
Edward Berger, Tim Mielants, Sergio Mimica-Gezzan

737.9

The Terror, 2018, série, 470', US

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugha bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým.

RežieEdward Berger, Tim Mielants a Sergio Mimica-Gezzan

ScénářDavid Kajganich, Soo Hugh a Gina Welch

Hrají Jared Harris (Francis Crozier), Ciarán Hinds (John Franklin), Anthony Flanagan (John Morfin), Declan Hannigan (H. T. D. Le Vesconte), Matthew McNulty (Little),a další