P

Zosia Mamet, 36

Úterý, 2. únor 1988
Spojené státy

Zosia Russell Mamet (narozena 2. února 1988) je americká herečka, která se objevila v televizních seriálech jako jsou Mad Men, United States of Tara, Famílie a naposledy v roli Shoshanny Shapiro v seriálu Girls.[2] Její jméno se vyslovuje jako Zoša a je to polská zdrobnělina jména Zofia.

Biografie

Madam Web Madame Web
S.J. Clarkson

Madam Web / Madame Web, 2024, celovečerní, 116', US

Snímek Madam Web je svěží variací na zaběhnutý žánr. Vypráví o původu jedné z nejzáhadnějších hrdinek vydavatelství Marvel. V napínavém thrilleru uvidíme Dakotu Johnsonovou jako Cassandru Webbovou, zdravotnici z Manhattanu, která zjišťuje, že možná vidí do budoucnosti. Tváří tvář tajemstvím minulosti naváže Cassandra přátelství se třemi mladými ženami, které čeká slavná budoucnost, pokud ovšem přežijí smrtonosnou přítomnost.

RežieS.J. Clarkson

ScénářMatt Sazama, Burk Sharpless a Kerem Sanga

ProdukceLorenzo di Bonaventura

Hrají Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Tahar Rahim, Emma Roberts, Celeste O'Connor,a další

6

Záhada Silver Lake Under the Silver Lake
David Robert Mitchell

6616.55960

Záhada Silver Lake / Under the Silver Lake, 2018, celovečerní, 139', US

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu.

RežieDavid Robert Mitchell

ScénářDavid Robert Mitchell

Hrají Riley Keough (Sarah), Andrew Garfield (Sam), Riki Lindhome (herečka), Jimmi Simpson (Allen), Summer Bishil (EX / Billboard Girl),a další