P

Tom Kemp

Spojené státy

Biografie

Sound of Metal
Darius Marder

787.79782

Sound of Metal, 2019, celovečerní, 120', US

Děj je založen na nedokončeném dokumentárním filmu Dereka Cianfrancee „Metalhead“, ve kterém bubeníku heavymetalové kapely prasknou ušní bubínky a musí se naučit přizpůsobit světu ticha.

RežieDarius Marder

ScénářDarius Marder a Abraham Marder

ProdukceBert Hamelinck a Sacha Ben Harroche

Hrají Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Mathieu Amalric, Lauren Ridloff,a další

5

Paterno
Barry Levinson

5606.571

Paterno, 2018, celovečerní, 105', US

Snímek Paterno se zaměřuje na Joea Paterna z Pensylvánské státní univerzity po vypuknutí sexuálního skandálu, v rámci něhož byl Jerry Sandusky obviněn ze zneužívání studentů. Poté, co se Paterno stal nejvýznačnějším trenérem v dějinách vysokoškolského fotbalu, je jeho odkaz zpochybněn a on sám je nucen čelit otázkám institucionálního selhání ve vztahu k obětem. Titulní roli ztvárňuje oscarový Al Pacino. Paterno je již třetím společným dílem Al Pacina a oceňovaného režiséra Barryho Levinsona, které natočili pro HBO. Ve filmu se představuje také Riley Keoughová v roli třiadvacetileté novinářky Sáry Ganimové, která jako první informovala o Sanduskyho případu v novinách Patriot News; Kathy Bakerová v roli Joeovy manželky Sue Paternové; Greg Grunberg a Larry Mitchell jako Joeovi synové Scott a Jay Paternovi; a Annie Parisseová coby Joevova dcera Mary Kay Paternová.

RežieBarry Levinson

ScénářDebora Cahn a John C. Richards

Hrají Al Pacino (Joe Paterno), Riley Keough (Sara Ganim), Annie Parisse (Mary Kay Paterno), Kathy Baker (Sue Paterno), Greg Grunberg (Scott Paterno),a další

4

Profesor Marston a dvojí Wonder Woman Professor Marston and the Wonder Women
Angela Robinson

4737.08768

Profesor Marston a dvojí Wonder Woman / Professor Marston and the Wonder Women, 2017, celovečerní, 108', US

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke Evans – Kráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca Hall – Dárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal.

RežieAngela Robinson

ScénářAngela Robinson

ProdukceAmy Redford

Hrají Luke Evans (William Moulton Marston), Rebecca Hall (Elizabeth Marston), Bella Heathcote (Olive Byrne), Connie Britton (Josette Frank), JJ Feild (Charles Guyette),a další