P

Marek Daniel, 52

Pondělí, 13. září 1971
Česká republika

Marek Daniel (* 13. září 1971 Praha) je český divadelní, filmový i televizní herec.

Biografie

Sucho
Bohdan Sláma

67

Sucho, 2024, celovečerní, 112', CZ

Dva sousedské klany a dva různé přístupy k životu. Co se stane, když do napjatých vztahů dvou dominantních otců zasáhne láska vlastních dětí? Zatímco Josef nutí svou rodinu ke svéráznému způsobu života na ostrůvku vegetace mezi monokulturními Viktorovými lány, Míra je zamilovaný do Josefovy dcery Žofky. Aby získal její sympatie, musí s otcem bojovat. Synova revolta staví Viktora do nové situace. I Josef zklamaný důsledky vlastních životních postojů má možnost leccos přehodnotit. Naději na uzdravení na poli mezilidských vztahů i vyprahlé krajiny přinese do života několika hrdinů až mezní událost.

RežieBohdan Sláma

ScénářBohdan Sláma

ProdukcePavel Strnad a Petr Oukropec

Hrají Martin Pechlát, Marek Daniel, Bolek Polívka, Magdaléna Borová, Tomas Sean Pšenička,a další

Čertí brko
Marek Najbrt

606.5

Čertí brko, 2018, celovečerní, 99', CZ/SK

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

RežieMarek Najbrt

ScénářRobert Geisler a Tomáš Hodan

ProdukceOndřej Beránek a Martin Hůlovec

Hrají Jan Cina, Ondřej Vetchý, Judit Bárdos, Jan Budař, Marek Daniel,a další

Prezident Blaník
Marek Najbrt

646.3

Prezident Blaník, 2018, celovečerní, 90', CZ

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník.

RežieMarek Najbrt

ScénářMarek Najbrt, Benjamin Tuček, Tomáš Hodan a Robert Geisler

ProdukceMilan Kuchynka a Pavel Strnad

Hrají Marek Daniel (Blaník), Michal Dalecký (Žížala), Halka Třešňáková (Lenka), Jakub Železný, Tomáš Sedláček,a další