P

Nicolas Karakatsanis

Spojené státy

Biografie

Peníze těch tupců Dumb Money
Craig Gillespie

Peníze těch tupců / Dumb Money, 2023, celovečerní, 104', US

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu.

RežieCraig Gillespie

ScénářLauren Schuker Blum a Rebecca Angelo

ProdukceCraig Gillespie, Aaron Ryder a Teddy Schwarzman

Hrají Paul Dano, Pete Davidson, Seth Rogen, Shailene Woodley, Sebastian Stan,a další

7

Cruella
Craig Gillespie

7767.37559

Cruella, 2021, celovečerní, 137', US

Držitelka Oscara® Emma Stoneová („La La Land“) září ve zcela novém celovečerním filmu „Cruella“ od společnosti Disney. Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, jenž ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompsonová („Howardův konec“, „Rozum &Cit “). Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou. 

RežieCraig Gillespie

ScénářKelly Marcel, Steve Zissis a Tony McNamara

ProdukceAndrew Gunn, Marc Platt a Kristin Burr

Hrají Emma Stone, Emma Thompson, Paul Walter Hauser, Joel Fry, Mark Strong,a další

Já, Tonya I, Tonya
Craig Gillespie

757.59077

Já, Tonya / I, Tonya, 2017, celovečerní, 119', US

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan.

RežieCraig Gillespie

ScénářSteven Rogers

ProdukceMargot Robbie a Steven Rogers

Hrají Margot Robbie (Tonya Harding), Sebastian Stan (Jeff Gillooly), Mckenna Grace (mladá Tonya Harding), Allison Janney (LaVona Golden), Julianne Nicholson (Diane Rawlinson),a další