P

Josh O'Connor

Velká Británie

Biografie

Rivalové Challengers
Luca Guadagnino

Rivalové / Challengers, 2024, celovečerní, 131', US

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství.

RežieLuca Guadagnino

ScénářJustin Kuritzkes

ProdukceLuca Guadagnino a Amy Pascal

Hrají Zendaya Coleman, Josh O'Connor, Mike Faist, A.J. Lister, Faith Fay,a další

Chiméra La Chimera
Alice Rohrwacher

697.488

Chiméra / La Chimera, 2023, celovečerní, 130', FR/IT/CH

Artur v podání Joshe O'Connora (Koruna), přezdívaný Angličan, je členem italské party tombaroli, vykradačů hrobů. Společně s ostatními žádá podsvětí, aby vydalo své cenné dary. Uloupené etruské artefakty pak prodává a za utržené peníze se nespoutaně baví. V prastarých chodbách Artur horečnatě hledá nejen obživu, ale též svou dávno ztracenou lásku Benjaminu. Zatímco se svět okolo něj mění a modernizuje, on pokroku vzdoruje. Zastavil se v mýtickém bezčasí, kde svádí nerovný boj se svými chimérami. Režisérka Alice Rohrwacher natočila dobrodružný snímek o lásce a touze někam patřit.

RežieAlice Rohrwacher

ScénářAlice Rohrwacher

ProdukceCarlo Cresto-Dina

Hrají Isabella Rossellini, Josh O'Connor, Alba Rohrwacher, Carol Duarte, Vincenzo Nemolato,a další

Na konci světa God's Own Country
Francis Lee

767.69885

Na konci světa / God's Own Country, 2017, celovečerní, 104', GB

Francis Lee se ve svém citlivém příběhu milostného vzplanutí mezi anglickým farmářským synkem a rumunským migrantem dokázal vyvarovat předvídatelných klišé, která jsme si zvykli vídat u podobných dramat s tematikou coming-outu. Navíc v době po brexitu je jeho film s proimigrantským podtextem tolik potřebným poselstvím naděje.

RežieFrancis Lee

ScénářFrancis Lee

Hrají Josh O'Connor (Johnny Saxby), Alec Secareanu (Gheorghe Ionescu), Gemma Jones (Deidre Saxby), Ian Hart (Martin Saxby), Harry Lister Smith,a další