P

Kevin J. Walsh, 48

Pátek, 14. listopad 1975
Spojené státy

Biografie

5

Napoleon
Ridley Scott

5666.458

Napoleon, 2023, celovečerní, 158', GB/US

Epické drama zachycuje život francouzského císaře Napoleona Bonaparte, jeho vzestup k moci a vztah k životní lásce Josephine, a ukazuje jeho vizionářské vojenské a politické taktiky na pozadí nejdynamičtějších bitevních scén jaké kdy byly natočeny.

RežieRidley Scott

ScénářDavid Scarpa

ProdukceMark Huffam, Ridley Scott a Kevin J. Walsh

Hrají Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Rupert Everett, Tahar Rahim, Benjamin Chivers,a další

6

Smrt na Nilu Death on the Nile
Kenneth Branagh

6656.36152

Smrt na Nilu / Death on the Nile, 2020, celovečerní, 135', US

Podle románu Agathy Christie z roku 1937 je Smrt na Nilu odvážným tajemným thrillerem režiséra Kennetha Branagha o emocionálním chaosu a smrtících následcích vyvolaných milostnou posedlostí. Dovolená belgického detektiva Hercule Poirota na palubě okouzlujícího říčního parníku v Egyptě se změní v děsivý hon na vraha, ve chvíli, kdy idylické líbánky dokonalého páru postihne tragédie. Příběh nespoutané vášně a paralyzující žárlivosti, zasazený do prostředí impozantní pouštní scenérie, dech beroucích výhledů a majestátních pyramid v Gíze, sleduje osudy skupiny kosmopolitních cestujících, přičemž nečekané zvraty a zápletky udržují diváka v napínavé nejistotě až do konečného rozuzlení. Smrt na Nilu je dílem hvězdného filmového týmu, jenž stojí za zrodem celosvětového hitu Vražda v Orient Expressu z roku 2017, s pětinásobným kandidátem na Oscara Kennethem Branaghem v roli ikonického detektiva Hercule Poirota.

RežieKenneth Branagh

ScénářMichael Green

ProdukceKenneth Branagh, Gordon Mark, Judy Hofflund, Simon Kinberg, Ridley Scott a Kevin J. Walsh

Hrají Kenneth Branagh (Hercule Poirot), Gal Gadot (Linnet Ridgeway Doyle), Armie Hammer (Simon Doyle), Letitia Wright (Rosalie Otterbourne), Tom Bateman (Bouc),a další

Thoroughbreds
Cory Finley

7.28382

Thoroughbreds, 2017, celovečerní, 90', US

Thoroughbreds je drama vyprávějící o dvou dospívajících dívkách. Lily (Anya Taylor-Joy) a Amanda (Olivia Cooke) obnoví své někdejší přátelství na předměstí kdesi v Connecticutu. Z Lilly se stala nóbl slečna, která navštěvuje prestižní školu, zatímco z osobité Amandy se stává typ na okraji společnosti. Ačkoliv se jejich vztah zdá zpočátku dost nepravděpodobný, spojí je nenávist Lilly k nevlastnímu otci. Mezi místními mladíky si najdou pomocníka Tima (Anton Yelchin) a rozhodnou se vzít své životy do vlastních rukou.

RežieCory Finley

ScénářCory Finley

ProdukceNat Faxon, Jim Rash, Kevin J. Walsh a Alex Saks

Hrají Anya Taylor-Joy (Lily), Olivia Cooke (Amanda), Anton Yelchin (Tim), Paul Sparks, Kaili Vernoff,a další

3

Všechny prachy světa All the Money in the World
Ridley Scott

3656.87972

Všechny prachy světa / All the Money in the World, 2017, celovečerní, 132', US

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze.

RežieRidley Scott

ScénářDavid Scarpa

ProdukceChris Clark, Quentin Curtis, Mark Huffam, Ridley Scott, Bradley Thomas a Kevin J. Walsh

Hrají Michelle Williams (Gail Harris), Mark Wahlberg (Fletcher Chase), Christopher Plummer (J. Paul Getty), Charlie Plummer (John Paul Getty III), Charlie Shotwell (mladý John Paul Getty III),a další