P

Ben Nott

Spojené státy

Biografie

Winchester: Sídlo démonů Winchester
Michael Spierig, Peter Spierig

555.41328

Winchester: Sídlo démonů / Winchester, 2018, celovečerní, 99', AU/US

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty.

RežieMichael Spierig a Peter Spierig

ScénářTom Vaughan, Michael Spierig a Peter Spierig

Hrají Helen Mirren (Mrs Winchester), Jason Clarke, Sarah Snook, Angus Sampson, Laura Brent,a další

Jigsaw
Michael Spierig, Peter Spierig

585.73239

Jigsaw, 2017, celovečerní, 91', CA/US

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát.

RežieMichael Spierig a Peter Spierig

ScénářPete Goldfinger, Josh Stolberg, James Wan a Leigh Whannell

ProdukceOren Koules, Peter Block, Mark Burg, James Wan a Leigh Whannell

Hrají Tobin Bell (John Kramer / Jigsaw), William R Phillips, Josh Scott Bentley, Hannah Anderson, Laura Vandervoort (Anna),a další