P

Zak Penn, 55

Neděle, 1. září 1968
Spojené státy

Biografie

Free Guy
Shawn Levy

747.18062

Free Guy, 2021, celovečerní, 115', US

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen.

RežieShawn Levy

ScénářMatt Lieberman a Zak Penn

ProdukceShawn Levy, Greg Berlanti, Ryan Reynolds, Adam Kolbrenner a Sarah Schechter

Hrají Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Taika Waititi,a další

6

Ready Player One: Hra začíná Ready Player One
Steven Spielberg

6817.47264

Ready Player One: Hra začíná / Ready Player One, 2018, celovečerní, 140', US

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí.

RežieSteven Spielberg

ScénářEric Eason, Zak Penn a Ernest Cline

ProdukceSteven Spielberg, Donald De Line, Dan Farah a Kristie Macosko Krieger

Hrají Tye Sheridan (Wade Owen Watts / Parzival), Olivia Cooke (Samantha Evelyn Cook / Art3mis), Simon Pegg (Ogden Morrow), Ben Mendelsohn (Nolan Sorrento), Mark Rylance (James Donovan Halliday),a další