P

Pål Sverre Hagen, 43

Čtvrtek, 6. listopad 1980
Norsko

Biografie

Amundsen Roald Amundsen
Espen Sandberg

636.2

Amundsen / Roald Amundsen, 2018, celovečerní, 125', CZ/NO/SE

Výpravný filmový portrét dobrodruha, který vyplňoval prázdná místa na mapě, dobyl jižní pól a jako první dosáhl se svými expedicemi obou pólů zeměkoule. Jaký ale ve skutečnosti byl Roald Amundsen? Celovečerní snímek Amundsen ukazuje nejen výpravy do neprozkoumaných ledových pustin a oceánů a polární lety vzducholodí, ale odhaluje i život a osobnost legendárního objevitele, včetně řady méně známých skutečností, jako byl jeho vztah s bratrem nebo milostné aféry.

RežieEspen Sandberg

ScénářRavn Lanesskog

ProdukceJohn M. Jacobsen

Hrají Pål Sverre Hagen, Katherine Waterston, Mads Sjøgård Pettersen, Ole Christoffer Ertvaag, Christian Rubeck,a další

7 životů Seven Sisters
Tommy Wirkola

736.85947

7 životů / Seven Sisters, 2017, celovečerní, 123', BE/FR/GB/US

Futuristický thriller podle scénáře Maxe Botkina je o skupince identických sedmerčat, která se ukrývá v přelidněném světě, kde zákon nedovoluje víc než jedno dítě v rodině. Situaci zkomplikuje zmizení jednoho z nich a ostatní se jej snaží najít bez ohledu na hrozící nebezpečí. Znamená Monday jméno nebo přezdívku chybějícího sourozence? Co mají názvy dnů v týdnu a jména bratrů společného než chronologické pořadí v kalendáři?

RežieTommy Wirkola

ScénářMax Botkin a Kerry Williamson

ProdukceRaffaella De Laurentiis

Hrají Noomi Rapace (Monday / Tuesday / Wednesday / Thursday / Friday / Saturday / Sunday), Christian Rubeck (Joe), Willem Dafoe (Septuplets' Father), Glenn Close, Pål Sverre Hagen (Jerry),a další