P

Nikolai Kinski, 47

Pátek, 30. červenec 1976
Francie

Biografie

Vládcové nebes Masters of the Air
Cary Joji Fukunaga, Anna Boden, Ryan Fleck, Dee Rees, Timothy Van Patten

807.9

Vládcové nebes / Masters of the Air, 2024, série, 525', US

Během 2. světové války, pět mil nad zemí a za nepřátelskými liniemi, deset mužů uvnitř bombardéru známého jako „létající pevnost“ bojuje s neúprosnými hejny německých bojovníků.

RežieCary Joji Fukunaga, Anna Boden, Ryan Fleck, Dee Rees a Timothy Van Patten

ScénářJohn Orloff

Hrají Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Barry Keoghan, Nate Mann,a další

The Yellow Birds
Alexandre Moors

585.84456

The Yellow Birds, 2017, celovečerní, 110', US

Two young soldiers, Bartle (21) and Murph (18) navigate the terrors of the Iraq war under the command of the older, troubled Sergeant Sterling. All the while, Bartle is tortured by a promise he made to Murph's mother before their deployment.

RežieAlexandre Moors

ScénářDavid Lowery

ProdukceJeff Sharp, Mark Canton a Courtney Solomon

Hrají Jack Huston (Sergeant Sterling), Alden Ehrenreich (Brandon Bartle), Jennifer Aniston (Maureen Murphy), Tye Sheridan (Daniel Murphy), Toni Collette (Amy Bartle),a další

3

Axolotl Overkill
Helene Hegemann

3565.26765

Axolotl Overkill, 2017, celovečerní, 94', DE

Šestnáctiletá Mifti žije v Berlíně, kde vymetá večírky, experimentuje s drogami a sexem a kašle na školu. Dospělí, které potkává, jí přijdou zoufalí. Ti si o ní na oplátku rádi myslí, že je moc drzá, často zbytečně smutná a bezhlavě zamilovaná. Dospělí zoufalci se totiž nechtějí zabývat podstatou věci. Mifti ví, že je na všechno na celém světě sama. Ať už tahle fráze znamená cokoliv. Je na tom stejně jako vodní dráček axolotl, který přežije všechno a s každou zkušeností se stává někým novým.

RežieHelene Hegemann

ScénářHelene Hegemann

ProdukceHanneke van der Tas

Hrají Jasna Fritzi Bauer (Mifti), Arly Jover (Alice), Laura Tonke (Anika), Mavie Hörbiger (Ophelia), Nikolai Kinski (Mr. Kroschinske),a další