P

Clancy Brown, 65

Pondělí, 5. leden 1959
Spojené státy

Biografie

Peníze těch tupců Dumb Money
Craig Gillespie

Peníze těch tupců / Dumb Money, 2023, celovečerní, 104', US

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu.

RežieCraig Gillespie

ScénářLauren Schuker Blum a Rebecca Angelo

ProdukceCraig Gillespie, Aaron Ryder a Teddy Schwarzman

Hrají Paul Dano, Pete Davidson, Seth Rogen, Shailene Woodley, Sebastian Stan,a další

John Wick: Kapitola 4 John Wick: Chapter 4
Chad Stahelski

John Wick: Kapitola 4 / John Wick: Chapter 4, 2023, celovečerní, 169', US

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to težší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele...

RežieChad Stahelski

ScénářMichael Finch a Shay Hatten

ProdukceBasil Iwanyk, Erica Lee a Chad Stahelski

Hrají Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Ian McShane, Lance Reddick, Rina Sawayama,a další

Nadějná mladá žena Promising Young Woman
Emerald Fennell

737.59072

Nadějná mladá žena / Promising Young Woman, 2020, celovečerní, 114', GB/US

Cassandra (Carey Mulligan) hraje zvláštní hru. Chodí do barů, předstírá v nich těžkou opilost, nechává se sbalit chlápky, kteří v ní vidí snadnou kořist, a když má dojít k „nejlepšímu“, tak na ně nemilosrdně zaútočí. Útoky bývají spíš psychického rázu, ale její oběti i tak poznamenávají velmi bolestivě. A proč to bývalá perspektivní medička dělá? Protože na vysoké potkala kluka, který jí způsobil takové trauma, že rezignovala úplně na všechno, opustila školu, vrátila se k rodičům, začala pracovat jako servírka v kavárně a jediné, co jí jakž takž baví, jsou výše uvedené noční lovy. Tenhle koníček nabere novou dynamiku ve chvíli, kdy se v jejím životě znovu objeví „pachatel“ jejího současného stavu, pohledný pediatr Ryan (Bo Burnham). S ním přichází lehké znejistění, co že se to vlastně tenkrát na vysoké doopravdy stalo, protože Ryan se chová jako by nic, dokonce začne s Cassandrou flirtovat a nebrání se ani představě, že by z toho mohlo vzejít něco vážnějšího. Cassandra jeho city, zdá se, opětuje. Protože se ale pohybujeme v žánru cynického thrilleru, je jasné, že tahle nadějná mladá žena milostné mimikry používá k tomu, aby zosnovala plán pomsty, proti kterému budou její dosavadní barové eskapády pouhými kanadskými žertíky.

RežieEmerald Fennell

ScénářEmerald Fennell

Hrají Carey Mulligan, Bo Burnham, Laverne Cox, Clancy Brown, Jennifer Coolidge,a další

Stronger
David Gordon Green

646.99076

Stronger, 2017, celovečerní, US

A victim of the Boston Marathon bombing in 2013 helps the police track down the killers while struggling to recover from devastating trauma.

RežieDavid Gordon Green

ProdukceDavid Hoberman, Todd Lieberman a Michel Litvak

Hrají Jake Gyllenhaal (Jeff Bauman), Tatiana Maslany (Erin Hurley), Clancy Brown (Jeff Bauman Sr), Miranda Richardson (Patty Bauman), Frankie Shaw (Gail),a další