P

Lil Rel Howery

Spojené státy

Biografie

Deep Water
Adrian Lyne

Deep Water, 2022, celovečerní, 153', US

Adrian Lyne natočil Flashdance, Osudovou přitažlivost nebo Lolitu, naposledy ale stál za kamerou v roce 2002 u erotického thrilleru Nevěrná. Teď se po letech vrací a bude na place šéfovat Benu Affleckovi a Aně de Armas. Ti dva si zahrají manželský pár, který má trošku podivnou dohodu. Aby nemuseli své neshody řešit rozvodej, je Vic ochotný tolerovat Melindě její aférky. Dokud nezačnou beze stopy mizet její milenci a on se nestane podezřelým z vraždy.

RežieAdrian Lyne

ScénářZach Helm a Sam Levinson

ProdukceGuymon Casady, Anthony Katagas, Arnon Milchan a Steven Zaillian

Hrají Ana de Armas, Ben Affleck, Finn Wittrock, Tracy Letts, Kristen Connolly,a další

Free Guy
Shawn Levy

747.18062

Free Guy, 2021, celovečerní, 115', US

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen.

RežieShawn Levy

ScénářMatt Lieberman a Zak Penn

ProdukceShawn Levy, Greg Berlanti, Ryan Reynolds, Adam Kolbrenner a Sarah Schechter

Hrají Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Taika Waititi,a další

5

Bird Box
Susanne Bier

5736.66451

Bird Box, 2018, celovečerní, 124', US

Když tajemná síla zničí světovou populaci, je jen jediná věc jistá: Když ji uvidíte, vezmete si život. Tváří v tvář neznámému, Malorie (Sandra Bullock) nalézá lásku, naději a nový začátek. O tohle všechno ale během lusknutí prstu přijde. Musí se svými dvěma dětmi utéct a plout po zrádné řece, aby našla možná poslední místo na zemi, které jim může nabídnout úkryt. Ale aby přežili, musí tuto riskantní dvoudenní cestu podstoupit se zavázanýma očima.

RežieSusanne Bier

ScénářEric Heisserer

ProdukceChris Morgan, Barbara Muschietti, Scott Stuber a Clayton Townsend

Hrají Sandra Bullock (Malorie), Trevante Rhodes (Tom), Sarah Paulson (Jessica), John Malkovich (Douglas), Jacki Weaver (Cheryl),a další

8

Uteč Get Out
Jordan Peele

8767.89885

Uteč / Get Out, 2017, celovečerní, 104', US

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek.

RežieJordan Peele

ScénářJordan Peele

ProdukceJason Blum, Sean McKittrick a Jordan Peele

Hrají Daniel Kaluuya (Chris Washington), Allison Williams (Rose Armitage), Bradley Whitford (Dean Armitage), Catherine Keener (Missy Armitage), Caleb Landry Jones (Jeremy Armitage),a další