P

Fernando Velázquez, 47

Pondělí, 22. listopad 1976
Španělsko

Biografie

The Secret of Marrowbone
Sergio G. Sánchez

536.640

The Secret of Marrowbone, 2017, celovečerní, 110', ES

A young man and his three younger siblings, who have kept secret the death of their beloved mother in order to remain together, are plagued by a sinister presence in the sprawling manor in which they live.

RežieSergio G. Sánchez

ScénářSergio G. Sánchez

ProdukceBelén Atienza, Álvaro Augustín, J.A. Bayona a Ghislain Barrois

Hrají Charlie Heaton, Anya Taylor-Joy, George MacKay, Kyle Soller, Mia Goth,a další

Až na dno Submergence
Wim Wenders

555.42238

Až na dno / Submergence, 2017, celovečerní, 112', FR/DE/ES/US

Příběh dvou milenců, kteří na pokraji svého života vzpomínají na společně prožité chvíle. Hrají James McAvoy a Alicia Vikander, režie Wim Wenders.

RežieWim Wenders

ScénářErin Dignam

ProdukceCameron Lamb

Hrají Alicia Vikander (Danielle Flinders), James McAvoy (James More), Alexander Siddig (Dr. Shadid), Reda Kateb (Saif), Alex Hafner (Mr. Bellhop),a další

Volání netvora: Příběh života A Monster Calls
Juan Antonio Bayona

727.48676

Volání netvora: Příběh života / A Monster Calls, 2016, celovečerní, 108', ES/US

Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se zdají být.

RežieJuan Antonio Bayona

ScénářPatrick Ness

Hrají Lewis MacDougall (Conor), Liam Neeson (monstrum), Felicity Jones (mamka), Sigourney Weaver (babička), Toby Kebbell (táta),a další