P

Anne Dudley, 67

Pondělí, 7. květen 1956
Velká Británie

Biografie

7

Benedetta
Paul Verhoeven

7666.78473

Benedetta, 2021, celovečerní, 127', FR/NL

Schopnost konat zázraky vynese charismatické Benedettě (Virginie Efira) koncem 17. století výsadní postavení v toskánském klášteře. Když její slabost pro mladou a živelnou Bartolomeu přeroste v nespoutanou vášeň, začíná hra plná intrik sahající do vyšších pater italské církve. Erotické drama legendárního Paula Verhoevena (Základní instinkt), natočené podle skutečného příběhu, si v hlavní soutěži festivalu v Cannes vysloužilo pro svou odvážnost bouřlivé reakce diváků i kritiků.

RežiePaul Verhoeven

ScénářPaul Verhoeven a David Birke

ProdukceSaïd Ben Saïd, Michel Merkt a Jérôme Seydoux

Hrají Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphne Patakia, Lambert Wilson, Olivier Rabourdin,a další

Podfukářky The Hustle
Chris Addison

575.41335

Podfukářky / The Hustle, 2019, celovečerní, 94', US

Svět je plný bohatých, zkažených a sebejistých mužů A přesně takové milují hrdinky komedie Podfukářky. Okouzlující Angličance Josephine (Anne Hathaway) a trošku neohrabané Američance Penny (Rebel Wilson) totiž nejde o lásku, ale jen a jen o peníze... hodně peněz. Tyto dvě podvodnice jsou jasným důkazem, že ženské pokolení nelze podceňovat v žádném povolání. Dokonalá profesionálka se po náhodném setkání ve vlaku podujme zasvětit nadšenou amatérku do tajů svádění a okrádání mužů. S vypětím všech sil a po sérii neuvěřitelných zážitků se Josephine podaří z Penny vykřesat kolegyni na úrovni, sice trošku nekonvenční, ale zato s obrovským potenciálem. A najednou se ze žákyně stává vážná konkurentka. Která z nich bude nakonec úspěšnější?

RežieChris Addison

ScénářJac Schaeffer, Stanley Shapiro, Dale Launer a Paul Henning

ProdukceRoger Birnbaum a Rebel Wilson

Hrají Anne Hathaway, Rebel Wilson, Tim Blake Nelson, Alex Sharp, Ingrid Oliver,a další

Elle
Paul Verhoeven

677.19189

Elle, 2016, celovečerní, 130', BE/FR/DE

Michèle patří k ženám, které budí dojem, že ji jen tak něco nerozhodí. Řídí velkou firmu podnikající v oboru video her a své pracovní i soukromé záležitosti spravuje stejně – železnou rukou. Věci se změní ve chvíli, kdy ji doma napadne neznámý muž. Neotřesitelná Michèle se mu vydává po stopě. Začíná podivná hra, která může špatně skončit.

RežiePaul Verhoeven

ScénářDavid Birke

Hrají Isabelle Huppert (Michèle Leblanc), Anne Consigny (Anna), Virginie Efira (Rebecca), Christian Berkel (Robert), Laurent Lafitte (Patrick),a další