P

Judy Greer, 48

Neděle, 20. červenec 1975
Spojené státy

Biografie

Where'd You Go, Bernadette
Richard Linklater

Where'd You Go, Bernadette, 2019, celovečerní, US

After her anxiety-ridden mother disappears, 15-year-old Bee does everything she can to track her down, discovering her troubled past in the process.

RežieRichard Linklater

ScénářRichard Linklater

Hrají Cate Blanchett (Bernadette Fox), Kristen Wiig (Audrey), Judy Greer (Dr. Kurtz), Billy Crudup (Elgie), Troian Bellisario (Becky),a další

7

Ant-Man a Wasp Ant-Man and the Wasp
Peyton Reed

7737.08770

Ant-Man a Wasp / Ant-Man and the Wasp, 2018, celovečerní, 109', US

Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti.

RežiePeyton Reed

ScénářAndrew Barrer

ProdukceKevin Feige

Hrají Paul Rudd (Scott Lang / Ant-Man), Evangeline Lilly (Hope van Dyne / The Wasp), Michael Douglas (Dr. Hank Pym), Michelle Pfeiffer (Janet van Dyne), Hannah John-Kamen (Ghost),a další

Válka o planetu opic War for the Planet of the Apes
Matt Reeves

747.49482

Válka o planetu opic / War for the Planet of the Apes, 2017, celovečerní, 143', US

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených.

RežieMatt Reeves

ScénářMark Bomback a Matt Reeves

Hrají Andy Serkis (Caesar), Woody Harrelson (kapitán), Judy Greer (Cornelia), Steve Zahn, Gabriel Chavarria,a další