P

Mia Goth

Velká Británie

Biografie

3

High Life
Claire Denis

3505.88278

High Life, 2018, celovečerní, 113', FR/DE/PL/GB/US

Monte (Robert Pattinson) a jeho malá dcera Willow žijí společně v naprosté izolaci na palubě kosmické lodi hluboko ve vesmíru. Monte, pro kterého byla přísná sebekázeň obranným štítem proti touze, se stal otcem proti své vůli. On i žena, která dítě porodila, byli členové posádky vězňů – odsouzenců k smrti. Pokusní králíci poslaní na misi s cílem najít alternativní zdroje energie. Mise se účastní také lékařka (Juliette Binoche), která zkoumá lidskou sexualitu v extrémních podmínkách a s vězni má své vlastní záměry. Otec a dcera se společně přibližují cíli – černé díře, kde čas a prostor přestávají existovat. Filozofická sci-fi režisérky Claire Denis o hledání podstaty lidskosti ve vesmírných kulisách.

RežieClaire Denis

ScénářClaire Denis, Jean-Pol Fargeau a Geoff Cox

ProdukceClaudia Steffen, Christoph Friedel, Olivier Théry-Lapiney a Klaudia Smieja

Hrají Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth, Lars Eidinger,a další

8

Suspiria
Luca Guadagnino

8

Suspiria, 2018, celovečerní, 170', IT/US

A darkness swirls at a world-renowned dance company, one that will engulf the troupe's artistic director (Swinton), an ambitious young dancer (Johnson), and a grieving psychotherapist (Ebersdorf). Some will succumb. Others will wake up.

RežieLuca Guadagnino

ScénářDavid Kajganich, Dario Argento a Daria Nicolodi

ProdukceFrancesco Melzi d'Eril, Brad Fischer, Luca Guadagnino, William Sherak a Marco Morabito

Hrají Dakota Johnson (Susie Bannion), Tilda Swinton (Madame Blanc), Chloë Grace Moretz (Patricia Hingle), Jessica Harper (Anke), Mia Goth (Sara),a další

The Secret of Marrowbone
Sergio G. Sánchez

536.640

The Secret of Marrowbone, 2017, celovečerní, 110', ES

A young man and his three younger siblings, who have kept secret the death of their beloved mother in order to remain together, are plagued by a sinister presence in the sprawling manor in which they live.

RežieSergio G. Sánchez

ScénářSergio G. Sánchez

ProdukceBelén Atienza, Álvaro Augustín, J.A. Bayona a Ghislain Barrois

Hrají Charlie Heaton, Anya Taylor-Joy, George MacKay, Kyle Soller, Mia Goth,a další

Lék na život A Cure for Wellness
Gore Verbinski

656.44247

Lék na život / A Cure for Wellness, 2017, celovečerní, 146', DE/US

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný..

RežieGore Verbinski

ScénářJustin Haythe

Hrají Jason Isaacs (Volmer), Dane DeHaan (Lockhart), Celia Imrie (Victoria Watkins), Susanne Wuest (pracovnice), Mia Goth (Hannah),a další