P

Boyd Holbrook, 42

Úterý, 1. září 1981
Spojené státy

Biografie

5

Indiana Jones a disk osudu Indiana Jones and the Dial of Destiny
James Mangold

5696.57058

Indiana Jones a disk osudu / Indiana Jones and the Dial of Destiny, 2023, celovečerní, 154', US

V roce 1969 žije americký archeolog a dobrodruh Indiana Jones (Harrison Ford) poklidný život. Na pozadí se však odehrávají tvrdé boje o dobytí vesmíru. Jones je znepokojen skutečností, že americká vláda naverbovala bývalé nacisty, aby pomohli porazit Sovětský svaz v tomto vesmírném boji mocností. Nezbývá mu tedy nic jiného, než vzít záležitost do vlastních rukou a vydat se na další výpravu, kde ho doprovází jeho kmotřenka Helena (Phoebe Waller-Bridge). Mezitím Jürgen Voller (Mads Mikkelsen), člen NASA a bývalý nacista, který se podílel na programu přistání na Měsíci, chce ze světa udělat lepší místo podle svých ideálů.

RežieJames Mangold

ScénářJames Mangold, Jez Butterworth a John-Henry Butterworth

ProdukceKathleen Kennedy, Frank Marshall a Simon Emanuel

Hrají Harrison Ford (Indiana Jones), Phoebe Waller-Bridge (Helena), Mads Mikkelsen (Jürgen Voller), Antonio Banderas (Renaldo), Boyd Holbrook (Klaber),a další

3

Beckett
Ferdinando Cito Filomarino

3555.74752

Beckett, 2021, celovečerní, 108', BR/GR/IT/US

Po tragické dopravní nehodě v Řecku se americký turista Beckett ocitne uprostřed nebezpečného politického spiknutí. A aby si zachránil život, musí se dát na útěk. 

RežieFerdinando Cito Filomarino

ScénářKevin A. Rice

ProdukceLuca Guadagnino, Marco Morabito, Rodrigo Teixeira a Francesco Melzi d'Eril

Hrají John David Washington, Alicia Vikander, Vicky Krieps, Boyd Holbrook,a další

3

Predátor: Evoluce The Predator
Shane Black

3505.33448

Predátor: Evoluce / The Predator, 2018, celovečerní, 101', US

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu.

RežieShane Black

ScénářShane Black a Fred Dekker

ProdukceJohn Davis

Hrají Yvonne Strahovski (Emily), Olivia Munn (Casey Bracket), Jacob Tremblay (Rory McKenna), Lochlyn Munro (Lieutenant General Marks), Sterling K. Brown (Government Agent),a další

Song to Song
Terrence Malick

565.64354

Song to Song, 2017, celovečerní, 129', US

Song to Song je další z děl legendárního filmaře Terrence Malicka, která zkoumají nejrůznější formy a podoby lásky. V kulisách současné rockʼnʼrollové scény v texaském Austinu se vzájemně proplétají dva milostné trojúhelníky. Čtyři lidé, kteří se navzájem svádí a zrazují. Kaleidoskopicky poskládaný příběh nese typické známky Malickova rukopisu a odkrývá pomíjivý ráz lidských snů a tužeb.

RežieTerrence Malick

ScénářTerrence Malick

Hrají Ryan Gosling (BV), Rooney Mara (Faye), Christian Bale, Cate Blanchett (Amanda), Natalie Portman,a další

8

Logan: Wolverine Logan
James Mangold

8848.19377

Logan: Wolverine / Logan, 2017, celovečerní, 137', US

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti.

RežieJames Mangold

ScénářMichael Green, Scott Frank a James Mangold

Hrají Hugh Jackman (Logan / Wolverine), Patrick Stewart (Charles Xavier / Professor X), Boyd Holbrook (Donald Pierce), Stephen Merchant (Caliban), Richard E. Grant (Dr. Zander Rice),a další