P

John Leguizamo, 59

Středa, 22. červenec 1964
Kolumbie

Jonathan Alberto "John" Leguizamo (22. července 1964, Bogotá, Kolumbie) je americký komik, herec, a zpěvák. Wikipedia

Biografie

Menu The Menu
Mark Mylod

727.28871

Menu / The Menu, 2022, celovečerní, 108', US

Mladý pár cestuje do jedné z nejexkluzivnějších destinací na světě, aby povečeřel v restauraci, která nabízí jedinečný kulinářský zážitek. Šéfkuchař však připravil tajnou ingredienci, která bude mít pro oba zamilované překvapivý výsledek.

RežieMark Mylod

ScénářWill Tracy

ProdukceAdam McKay a Katie Goodson

Hrají Anya Taylor-Joy (Margot), Ralph Fiennes (šéfkuchař Slowik), Nicholas Hoult (Tyler), John Leguizamo (filmová hvězda), Janet McTeer (Lillian),a další

Encanto
Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith

727.275

Encanto, 2021, celovečerní, 110', US

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny.

RežieJared Bush, Byron Howard a Charise Castro Smith

ScénářJared Bush a Charise Castro Smith

ProdukceClark Spencer

Hrají Stephanie Beatriz, John Leguizamo, Diane Guerrero, Ravi Cabot-Conyers, Angie Cepeda,a další

6

John Wick 2
Chad Stahelski

6777.48975

John Wick 2, 2017, celovečerní, 122', US

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě.

RežieChad Stahelski

ScénářDerek Kolstad

Hrají Keanu Reeves (John Wick), Lonnie Rashied Lynn, Jr, Bridget Moynahan (Helen Wick), Ian McShane (Winston), John Leguizamo,a další