P

Celia Imrie, 71

Úterý, 15. červenec 1952
Velká Británie

Biografie

Lék na život A Cure for Wellness
Gore Verbinski

656.44247

Lék na život / A Cure for Wellness, 2017, celovečerní, 146', DE/US

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný..

RežieGore Verbinski

ScénářJustin Haythe

Hrají Jason Isaacs (Volmer), Dane DeHaan (Lockhart), Celia Imrie (Victoria Watkins), Susanne Wuest (pracovnice), Mia Goth (Hannah),a další

Dítě Bridget Jonesové Bridget Jones's Baby
Sharon Maguire

716.57859

Dítě Bridget Jonesové / Bridget Jones's Baby, 2016, celovečerní, 122', FR/IE

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo.

RežieSharon Maguire

ScénářHelen Fielding, Dan Mazer a Emma Thompson

Hrají Renée Zellweger (Bridget), Colin Firth (Mark), Patrick Dempsey, Emma Thompson, Shirley Henderson (Jude),a další