P

Gabriel Bateman

Spojené státy

Biografie

7

Fabelmanovi The Fabelmans
Steven Spielberg

7787.59284

Fabelmanovi / The Fabelmans, 2022, celovečerní, 151', US

Projekt Stevena Spielberga je částečně autobiografický snímek o jeho dětství a dospívání, vyprávěný optikou mladého začínajícího filmaře. Drama o dospívání sleduje Sammyho Fabelmana, který vyrůstá v poválečné Arizoně, kde zkoumá a poznává, jakou moc mají filmy. Navzdory všem nepřízním osudu a překážkám, které mu stojí v cestě, se Sammy ponoří do své vášně a filmování se mu stane životní cestou.

RežieSteven Spielberg

ScénářSteven Spielberg a Tony Kushner

ProdukceTony Kushner, Kristie Macosko Krieger a Steven Spielberg

Hrají Michelle Williams (Mitzi Fabelman), Paul Dano (Burt Fabelman), Seth Rogen (Bennie Loewy), Gabriel LaBelle (Sammy Fabelman), Jeannie Berlin (Hadassah Fabelman),a další

Dětská hra Child's Play
Lars Klevberg

545.76348

Dětská hra / Child's Play, 2019, celovečerní, 90', CA/FR/US

Andy dostane k narodeninám úžasnú hračku, ktorá prekračuje všetky predstavy a fantázie. Najnovší výkrik technológií, funkciami a možnosťami „nabúchaná“ bábika, ktorá vie čokoľvek. Už to nie je iba hračka, je to ten najlepší kamarát. Je roztomilá ako obrázok a deťom prináša len nadšenie a šťastie. Andymu a jeho mamičke ale prinesie jeho nová bábika ešte niečo navyše... hrôzu, des a strach o život. Nikto totiž netuší, že táto bábika je zlá ako všetky pekla sveta, že dokáže zabíjať, že vraždí veľmi rada a navyše s vynaliezavosťou tých najväčších psychopatov. Andy aj jeho mama Chuckyho skutočnú podstatu čoskoro spoznajú, pomoci sa ale nedočkajú. Takejto pravde totiž nikto neverí. A ak uverí, tak neprežije, aby ju mohol potvrdiť. Ako napríklad sused, ktorého záhadne prešla vlastná kosačka na trávu... Dobrú noc, Andy.

RežieLars Klevberg

ScénářTyler Burton Smith

ProdukceSeth Grahame-Smith a David Katzenberg

Hrají Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry, Gabriel Bateman, Ty Consiglio, Nicole Anthony,a další

7

Zhasni a zemřeš Lights Out
David F. Sandberg

7666.37558

Zhasni a zemřeš / Lights Out, 2016, celovečerní, 81', US

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla.

RežieDavid F. Sandberg

ScénářEric Heisserer

Hrají Teresa Palmer (Rebecca), Maria Bello, Billy Burke, Emily Alyn Lind, Alicia Vela-Bailey,a další