P

Jessica Rothe

Spojené státy

Biografie

Boy Kills World
Moritz Mohr

6.5

Boy Kills World, 2023, celovečerní, 115', DE/ZA/US

RežieMoritz Mohr

ScénářArend Remmers a Tyler Burton Smith

ProdukceSam Raimi, Roy Lee, Stuart Manashil, Dan Kagan, Wayne Fitzjohn a Simon Swart

Hrají Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Famke Janssen, Michelle Dockery, Sharlto Copley,a další

Všechno nejhorší 2 Happy Death Day 2
Christopher Landon

576.27157

Všechno nejhorší 2 / Happy Death Day 2, 2019, celovečerní, US

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání.(CinemArt)

RežieChristopher Landon

ScénářChristopher Landon

ProdukceJason Blum

Hrají Jessica Rothe, Israel Broussard, Suraj Sharma, Phi Vu, Ruby Modine,a další

Všechno nejhorší Happy Death Day
Christopher Landon

676.67158

Všechno nejhorší / Happy Death Day, 2017, celovečerní, 96', US

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít.

RežieChristopher Landon

ScénářScott Lobdell

ProdukceJason Blum

Hrají Jessica Rothe (Tree Gelbman), Israel Broussard (Carter Davis), Charles Aitken (Gregory Butler), Rachel Matthews (Danielle Bouseman), GiGi Erneta (reportérka),a další