P

Karl Urban, 51

Středa, 7. červen 1972
Nový Zéland

Karl-Heinz Urban (* 7. června 1972, Wellington) je novozélandský herec. Wikipedia

Biografie

6

Thor: Ragnarok
Taika Waititi

6827.99374

Thor: Ragnarok, 2017, celovečerní, 130', US

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi.

RežieTaika Waititi

ScénářChristopher Yost

Hrají Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk), Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall), Anthony Hopkins (Odin),a další

7

Můj kamarád drak Pete's Dragon
David Lowery

7676.78871

Můj kamarád drak / Pete's Dragon, 2016, celovečerní, 103', US

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje.

RežieDavid Lowery

ScénářDavid Lowery a Toby Halbrooks

Hrají Karl Urban (Gavin), Bryce Dallas Howard (Grace), Robert Redford (Meacham), Wes Bentley (Jack), Oona Laurence (Natalie),a další

Star Trek: Do neznáma Star Trek Beyond
Justin Lin

737.08668

Star Trek: Do neznáma / Star Trek Beyond, 2016, celovečerní, 124', US

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce.

RežieJustin Lin

ScénářSimon Pegg, Doug Jung, Roberto Orci, Patrick McKay a John D. Payne

Hrají Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock), Zoe Saldana (Uhura), Karl Urban (Bones), Simon Pegg (Scotty),a další