P

John Powell, 60

Středa, 18. září 1963
Velká Británie

Biografie

7

To nic, drahá Don't Worry Darling
Olivia Wilde

7656.33848

To nic, drahá / Don't Worry Darling, 2022, celovečerní, 123', US

Americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde pojednává o Alici, ženě v domácnosti z 50. let (Florence Pugh), žijící se svým manželem (Harry Styles) v naoko dokonalém vztahu. Záhy se však Alice začne obávat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství.

RežieOlivia Wilde

ScénářKatie Silberman, Carey Van Dyke a Shane Van Dyke

ProdukceRoy Lee, Katie Silberman a Olivia Wilde

Hrají Florence Pugh, Olivia Wilde, Chris Pine, Harry Styles, Gemma Chan,a další

Volání divočiny Call of the Wild
Chris Sanders

696.76348

Volání divočiny / Call of the Wild, 2019, celovečerní, US

A sled dog struggles for survival in the Alaskan wild.

RežieChris Sanders

ScénářMichael Green

ProdukceErwin Stoff

Hrají Harrison Ford, Karen Gillan, Dan Stevens, Colin Woodell, Omar Sy,a další

6

Solo: A Star Wars Story
Ron Howard

6706.96962

Solo: A Star Wars Story, 2018, celovečerní, 135', US

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars.

RežieRon Howard

ScénářJon Kasdan a Lawrence Kasdan

ProdukceSimon Emanuel, Kathleen Kennedy a Allison Shearmur

Hrají Alden Ehrenreich (Han Solo), Woody Harrelson (Tobias Beckett), Emilia Clarke (Qi'Ra), Donald Glover (Lando Calrissian), Paul Bettany,a další

5

Jason Bourne
Paul Greengrass

5686.65458

Jason Bourne, 2016, celovečerní, 123', US

Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své rozbité životní mozaiky. Potrestal většinu tvůrců zvláštního programu, který z něj udělal stroj na zabíjení. Chce hodit minulost za hlavu a dál pokračovat prostou přítomností, kterou představují ilegální boxerské zápasy. Z tohohle komfortu ho vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stiles), která mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal. Když ho pak málem dostane nájemný zabiják, pustí se znovu do boje s Agenturou, teď reprezentovanou tvrdým ředitelem Robertem Deweym (Tommy Lee Jones) a jednou nebezpečně chytrou analytičkou (Alicia Vikander). Jason Bourne se ocitá na staré známé horké půdě, kde nemůže věřit nikomu a ničemu a kde přežití vyžaduje, aby si vzpomněl na to, co se naučil v programu, který díky němu skončil.

RežiePaul Greengrass

ScénářPaul Greengrass a Christopher Rouse

Hrají Matt Damon (Jason Bourne), Julia Stiles (Nicky), Alicia Vikander (Heather Lee), Tommy Lee Jones (Robert Dewey), Vincent Cassel,a další