P

Jiří Mádl, 37

Čtvrtek, 23. říjen 1986
Česká republika

Český filmový herec a začínající režisér a scenárista.

Biografie

7

Modelář
Petr Zelenka

761

Modelář, 2020, celovečerní, 110', CZ

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat.

RežiePetr Zelenka

ScénářPetr Zelenka

Hrají Kryštof Hádek (Pavel), Jiří Mádl (Plech), Zuzana Fialová, Veronika Khek Kubařová, Elizaveta Maximová,a další

7

Na streše
Jiří Mádl

7716.9

Na streše, 2018, celovečerní, 97', CZ

Profesor Rypar (Alois Švehlík) poskytne dočasné útočiště Songovi (Duy Anh Tran), mladému Vietnamci, jehož našel ukrytého na střeše svého domu. Mohou však dva  takto odlišní lidé vůbec sdílet jeden prostor, aby z toho nebyla katastrofa? Pomůže jim v tom jejich drzý plán? Soužití nevraživého pána, rozzlobeného na celý svět, který mu neuchopitelně uniká, a mladíka, který hledá východisko ze zoufalé situace v neznámém městě, přináší mnoho třecích ploch, tragikomických situací, ale i překvapivých nápadů a řešení. Každý z nás totiž potřebuje, aby jej někdo potřeboval. A Song potřebuje kromě teplého oblečení a střechy na hlavou někoho, kdo mu bude důvěřovat. Lze však důvěřovat neznámému klukovi? Profesor Rypar se o to pokusí i za cenu, že musí sem tam slevit ze svých zásad a jeho střecha se musí trochu rozšířit. Ale dokáže Song tuto důvěru skutečně oplatit?

RežieJiří Mádl

ScénářJiří Mádl

ProdukceMonika Kristlová

Hrají Alois Švehlík, Duy Anh Tran (Song), Mária Bartalos, Vojtěch Dyk, Adrian Jastraban,a další

Vlk z královských Vinohrad The Wolf from Royal Vineyard Street
Jan Němec

525.5

Vlk z královských Vinohrad / The Wolf from Royal Vineyard Street, 2016, celovečerní, 75', CZ

Příběh o jednotlivci vždy překračujícím čáru zavedeného slušného chování. Je to filmař a tato výlučnost ho dostane do aktivní účasti na osudech Česka. V osudovém roce '68 měli Češi v Cannes v hlavní soutěži tři filmy. Jejich očekávané vítězství však bylo zmařeno pseudorevolucí francouzských filmařů. Invaze 1968, sešup ze slávy a úspěchu a nucený exil. Marné hledání lásky v USA. V zemi, kde správná adresa a výše bankovního konta je nade vše. Co Čech, to muzikant a muzikantem je i filmař, který se jako Švanda dudák vrací domů, do rodné Prahy k milovanému filmu.

RežieJan Němec

ScénářJan Němec

Hrají Jiří Mádl (Jan Němec), Karel Roden (vypravěč), Lucia Gajdošík, David Bowles (pilot), Táňa Pauhofová,a další